Klantendienst: +32 3 645 50 75

Tips

Tips en weetjes

  • Lage prijzen
  • Gratis levering
  • Ruime voorraad
  • Groot assortiment
  • Internationaal actief
  • Snelle levering

Tips en weetjes

Hou je ramen ijzelvrij met een aardappel!
Om te vermijden dat de voorruit van je auto ‘s nachts zou aanvriezen, is het voldoende om ze in te wrijven met een aardappel die je in tweeën hebt gesneden.

Geen beslagen ruiten meer met shampoo of afwasmiddel.
Om te vermijden dat de ruiten binnenin aanwasemen, wrijf je erover met een doek waarop je een klein beetje (echt heel weinig) shampoo of huishoudelijk afwasmiddel hebt aangebracht.

Tip voor koppige sloten: een stukje plakband en/of grafietpoeder.
Voorkomen is ook hier beter dan genezen: breng een beetje grafietpoeder tot in het mechanisme (schuif de sleutel verscheidene keren in en uit het slot) of kleef de slotopeningen dicht met een stukje plakband.

Als je je auto bij hevige koude parkeert, trek de handrem dan niet aan. Schakel in een versnelling nadat je het contact hebt uitgezet.

Maak de auto winterklaar
Dit moet je absoluut (laten) nakijken vóór de winter: de accu, de koelvloeistof van de motor, het gehalte aan antivries in die koelvloeistof, het gehalte antivries in de ruitenwisservloeistof, de ruitenwissers zelf, de lichten voor- en achteraan, de viscositeit van de motorolie en de olie- en brandstoffilters.

Niet alles ineens!
Het is niet nodig om al uw strooizout meteen te gebruiken. Vaak is het genoeg om wat te strooien en dat dan te laten inlopen of rijden. Het helpt wel om de sneeuw die er al ligt weg te vegen en dan pas het zout te strooien, zo zal het sneller inwerken.

Zand hou je beter bij de hand.
Zout is een goed middel om ijs te laten ontdooien, maar de glibberige smurrie die je nadien aantreft is vaak even glad. Het strooien van zand bij het zout zorgt ervoor dat het ijs stroef wordt en je dus meer grip hebt op de grond.

Handen wassen.
Hoewel er geen schadelijke stoffen in ons zout worden verwerkt, is het toch aangeraden om het zout te strooien met handschoenen of een schepje, of om nadien uw handen te wassen.

Een oogje op de carrosserie.
Strooizout is niet de beste vriend van uw wagen. Hoewel veiligheid voorgaat is het toch ook belangrijk om de wagen goed te onderhouden. Het zout reageert sterk met metalen, kijk dus uit voor oxidatie!

Droog bewaren.
Strooizout kan lang bewaard worden. Het is wel belangrijk om het zout in een vochtdichte ruimte te bewaren, anders bestaat de kans dat het gaat klonteren. Zout dat goed bewaard wordt kan makkelijk nog in het volgende jaar worden gebruikt.

Strooizout werkt omdat het de temperatuur van bevriezing voor water verlaagt. Normaal gezien bevriest water bij temperaturen vanaf 0°C, door het zout kan dit tot enkele graden onder nul zakken. Wanneer het te koud wordt, neemt de effectiviteit van het zout af. Gelukkig komt dit in ons klimaat zelden voor!